" Door een
ontspannings
massage 

wordt het  
gelukshormoon
oxytocine
aangemaakt "

Zwangerschaps- / Hydrokussenmassage 

Gradatie: verwarmend met lichte druk

Wat is er fijner dan een heerlijke ontspannende massage tijdens je zwangerschap? Door het toenemende gewicht en je veranderende houding, worden van je spieren het nodige gevraagd. Tijdens de massage lig je op je rug op het met warm water gevulde kussen. Het warme water van ongeveer 40 graden werkt erg ontspannend, waardoor er een betere doorbloeding in de spieren ontstaat.

Een ander voordeel van deze massage is dat je een volledige lichaamsmassage kan ontvangen zonder je om te hoeven draaien. 
Door het materiaal van het hydrokussen en de massage olie kunnen de handen makkelijk tussen het kussen en de rug glijden om zo ook de achterkant heerlijk mee te masseren.


De behandeling is zeer geschikt tijdens het 2e en 3e semester van de zwangerschap. (De eerste 3 maanden / 12 weken van de zwangerschap mag er geen massage worden gegeven.) 
Hiernaast is een Hydrokussenmassage ook heerlijk als je niet zwanger bent en het niet prettig vindt om op de buik te liggen, denk aan rugklachten, buikklachten of borstoperaties. Geniet van de warmte en de zachte masserende handen.

Advies:
Doordat je gedurende deze massage op je rug op het ingeoliede hydrokussen ligt, 
is het verstandig om een string, of geen ondergoed, te dragen tijdens deze massage.

" Door de
warmtewerking

en aanraking
van de massage
komen er hormonen
vrij in je
lichaam,
zoals onder andere

het gelukshormoon
oxytocine,
waardoor het
stressniveau daalt

en je beter in je vel
gaat zitten. "